Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd ‘Olense Kartoenale’ : hoofdthema zwerfvuil

Olen

Vanaf 1 juli kan je opnieuw deelnemen aan de jaarlijkse cartoonwedstrijd de Olense Kartoenale. Voor de 35e editie kozen de organisatoren voor het hoofdthema ‘zwerfvuil’. Het thema van Amnesty International is dit jaar ‘iedereen heeft recht op een passende woning’.  

Hoofdthema: ‘Zwerfvuil’ 

De zwerfvuilcijfers in Vlaanderen blijven de pan uit swingen. Steeds vaker kom je op straat uitpuilende vuilniszakken en rondslingerend zwerfvuil tegen. Vaak achteloos weggeworpen maar ook stiekem in een bos of gracht gedumpt, bezoedelt deze rotzooi onze mooie planeet. Gelukkig duiken er af en toe ook initiatieven op om het zwerfvuil tegen te gaan. Denk maar aan de zwerfvuilacties van de Olense klimaatmakers.  

Thema van Amnesty International: ‘Iedereen heeft recht op een passende woning’ 

Iedereen heeft recht op een betaalbare en passende woning. Maar juist dit is voor steeds minder mensen vanzelfsprekend. Deze crisis treft trouwens niet enkel mensen uit ontwikkelingslanden. Ook bij ons is voor velen de woningmarkt een grote frustratie.   

Schrijf je in 

Ben jij een creatief tekentalent en weet je je weg wel te vinden in deze thema’s? Schrijf je dan tussen 1 juli en 11 september in voor de wedstrijd via www.olensekartoenale.be.  

Terug naar de start 

De Kartoenale zag in 1989 het licht toen Jos Verschueren, Frank Hoeylaerts en çois Veldeman de Olense Pot weer wat glans wilden geven. Sindsdien heeft deze wedstrijd Olen op de wereldkaart gezet.

De Olense Kartoenale slaat een artistieke brug over sociale, religieuze en politieke grenzen heen. Aan de hand van humor zet ze een oude Olense traditie verder waarin leed en kilte met grappen en zelfspot worden verzacht.

Olen

Deel dit artikel